Zoran Baki Anđelković Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Zoran Anđelković danas je i zvanično isključen iz Socijalističke partije Srbije.

Anđelkovića je Glavni odbor isključio iz stranke 25. aprila ove godine, a ovu odluku je danas jednoglasno potvrdila Statutarna komisija.

Portal Nova.rs ranije je već pisao da će Anđelković biti izbačen iz SPS-a jer je 17. decembra podržao listu Srpske napredne stranke i time prekrršio statut stranke.

Inače, Anđelković je u toku decembarske kampanje pojavio i u televizijskoj emisiji na predstavljanju liste „Srbija ne sme da stane“ uoči izbora, ali i na završnoj konvenciji naprednjaka. S druge strane, na skupovima SPS-a nije ga bilo.

On je bio član Saveza komunista, predsednik lokalnih i regionalnih omladinskih organizacija, a kasnije je postao i sekretar Saveza socijalsitičke omladine Srbije, te izvršni sekretar CK SK Srbije. Bio je šef poslaničkog kluba SPS i potpredsednik Odbora SPS za Kosovo i Metohiju.

U Vladi Mirka Marjanovića bio je ministar za sport i omladinu, a 1998. dobio je funkciju prvog čoveka Privremenog izvršnog veća za Kosovo i Metohiju.

Podsetimo, Anđelkovića je juče Vlada Srbije imenovala za novog direktora „Pošte Srbije“.

***

BONUS VIDEO – SPS prvi put „gost“ na listi: Po prvi put od osnivanja stranke će na beogradskim izborima nastupiti u senci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare