Zoran Živković. VLADA JUL, Jul je kul... za formiranje Vlade, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Zoran Živković Foto: Nova S

Bivši premijer Srbije Zoran Živković smatra da su konsultacije o novoj vladi predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima opozicije koja je ušla u parlament "igranje formom kao i masa drugih stvari koje Vučić radi - sad ću da pokušam demokratičnost". Dodaje da je "u Srbiji demokratura na vlasti - karikatura demokratije, imate sva obeležja demokratije formalno, a u životu ništa, to je forma koja nema nikakav politički značaj".

„Najviše mi liči da se odlaže formiranje vlade jer su još oni radovi ispred parlamenta, sređuje se parking još, pa dok to traje ‘ajde da se nešto dešava, tako da su te konsultacije u tom smislu“, rekao je Živković u Novom danu na TV N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan da li je bitno ko će biti novi premijer i ministri u novoj vladi, on navodi da „funkcija premijera ne znači ništa“.

„Kad je Vučić predsednik on se pita za sve, i za izgradnju trotorara u nekom selu… Po zakonu, premijerska funkcija je znatno iznad predsedničke, vlada upravlja državom a predsednik je predstavlja. Predsednik nije vrhovni komandant, osim u vreme rata, a Vučić se lažno predstavlja da je vrhovni komandant, hvali se da je zdravstvo sredio, a pogledajte koliko se čeka na operacije, deca se leče i dalje sms porukama. Potpuno je nebitno ko je predsednik vlade i Ana Brnabić je eksplicitan dokaz toga koliko je to nebitno““ ocenjuje Živković.

O prioritetima nove vlade kaže da je jasno šta ona treba da radi – „evropski put, uz poštovanja interesa Srbije, učiniti sve da se dođe do članstva u EU, to je moglo da bude mnogo brže, i nije kriv samo Vučić“, dodajući da je ekipa koja je došla posle ubijenog nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića „usporila reforme i dala šansu nekima koji su nas usporili na tom putu“.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Zoran Živković o tandemu Šapić-Čučković i Trnovcu bez prigovora

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare