Zoran Zivkovic Medju nama
Zoran Živković Foto:Ivan Dinić/Nova S

Osnivač Nove stranke, nekadašnji premijer, Zoran Živković naveo je da odlazi u političku penziju i da bi to trebalo da urade i svi političari njegove generacije.

„Svi političari koji su svoju aktivnost započeli u prvoj polovini poslednje decenije prošlog veka trebalo bi odmah da odustanu od daljeg direktnog političkog delovanja. Dakle, da svi daju ostavke na stranačke i državne funkcije i da istupe iz članstva stranaka čiji su članovi. Ovo se odnosi i na mene“, napisao je Živković u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN, navodeći argumente.

Kako je naglasio, „za pametne – dosta, dovoljno je trajalo“. Po njegovim rečima, 30 godina permanente političke aktivnosti u nezrelom, neartikulisnom, po pravilu primitivnom nekonzistentom političkom ambijentu donosi i adekvatne posledice.

„Ti akteri bivaju omraženi, prezreni, neinteresantni i štetni za ideje, programe i planove koje njihove političke organizacije predstavljaju i pokušavaju da na izborima za njih pridobijaju glasove gradjana, one glasove koje politička mafija već nije pokrala illi kupila“, naveo je Živković.

PROČITAJTE JOŠ:

On je naglasio da „napred rečeno važi za sve pomenute aktere, političare veterane“. Ukazao je da, „naravno da oni nisu svi isti, razlike medju njima su dramatične, a njihove osobine ponekad su potpuno drugačije“. On je pozvao „današnjeg srpskog vrhovnog tiranina“ da „napusti politiku i prepusti istoriji, ali i nadležnim pravnim i medicinskim institucijama pravu i nespornu ocenu njegove istorijske uloge“.

„To važi i za sve one koje je imenovao i postavljao, sa kojima je pravio vladajuće diktatorske koalicije, ali i one sa kojima je imao tajne postizborne razgovore i djavolske dogovore, a predstavljali su se liderima opozicije“, napisao je Živković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare