Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je večeras da nikako ne može da bude zadovoljan izbornim rezultatima, te da su procenti, odgovarajući na pitanje da li je bojkot uspeo, vrlo jasni.

Komentarišući izborne rezultate koalicije Nove stranke i Zelenih „Neka maske padnu“, Zoran Živković je rekao da nikako ne može da bude zadovoljan ostvarenim rezultatima.

„Nećemo da proglasimo pobedu, mada vidim da je poslednih dana popularno da se proglašava pobeda oko bilo čega i oko svačega. Ja ću kao kandidat za poslanika da podnesem onoliko prigovora na izborni proces koliko ima izbornih mesta na Kosovu. Izbori na Kosovu i Metohiji, gde glasa oko 130.000 birača održani bez zakonskih osnova. Neophodno je da na biračkom mestu budu u proširenom sastavu predstavnici izbornih lista koje su na izbornom listiću, ne samo mi, već niko od 21 liste nisu imali predstavnike na tim biračkim mestima, a čak i oni koji su bili prisutni, stalni sastav, ne broje oni rezultate glasova, nego se oni noćas u neko doba prenose na dva mesta, gde će se onda brojati, što apsolutno nije po zakonu“, rekao je Živković  i dodao da to naravno ne može da bude glavni problem što su osvojili oko 0.4 odsto, i to nije opravdanje, niti postoji, već je to stanje duha građana Srbije koji imaju pravo na svoj stav, jer građani svojim glasanjem biraju svoju budućnost.

Odgovarajući na pitanje portala Nova.rs da li misle da je kampanja bojkota uspela, Živković je rekao da misli da je to tema koja je nevažna za večeras, i da oni koji su otišli na letnji raspust i rekli da je to bojkot, su već proglasili pobedu, te da on ne bi da im kvari zadovoljstvo, a, kako je rekao, procenti izlaska su vrlo jasni.

„Mi nismo potrošili nijednu paru državnog novca, i sav deo koji nam pripada smo čuvali i ovih dana ćemo to vratiti državi“, rekao je Živković.

„Mislim da birači nisu svesni onoga što su poručili ali poštujem, jer svako ima pravo na svoj stav, pa makar on bio i zaludan. Uvek su birači u pravu ali i pored toga moraju da budu svesni da uživaju i u posledicama svog stava“

Lider Zelene stranke Goran Čabradi rekao je da je rezultat posledica višegodišnjeg zaluđivanja naroda, gde na vestima je dominantna vladajuća stranka, te da je posledni put na RTS bio pre četiri godine 15 minuta, i ove godine još 15 minuta, što govore o regularnosti izbora.

„Mi smo jedini koji smo govorili da jedini način da se izađe i menja vlast izbori. Ovaj rezultat nije najsjajniji, ali pokazuje koliko je zloupotreba medija moguća i koliko je efikasna. Verujem da i dalje protiv toga se treba boriti. Ne verujem u Srbiji u kojoj su političari kakvi jesu, ne verujem u Srbiju u kojoj je model za prikljuljanje glasova „bugarski voz“, niti gde su ljudi iz javnog sektora naterani da glasaju i donose sigurne glasove“, rekao je između ostalog Čabradi.

Živković i Čabradi Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Čabradi je rekao da je ljudima u Srbiji politika zgađena, te da je to projekat vladajuće elite, jer onima kojima se gadi politika su misleći ljudi.

„Ja sam slušao večeras lidere bojkota i ja poštujem njihovo pravo da bojkotuju, ali par posto spustiti u doba post ili pred korone nije nikakav uspeh. Da su spustili ispod 40 odsto ja bih rekao svaka čast, možda smo se mi prevarili, uspeli ste, a par posto nazivati u momentu kada većini nas se političari gade, ne verujem da je neki uspeh bojkota“, rekao je Čabradi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare