Foto: NOVA S

Predsednik Nove stranke Zoran Živković i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović govorili su danas u emisiji "Među nama" o kampanji, izbornim uslovima i zašto neko izlazi na izbore, a neko ih bojkotuje.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković istakao je da su izborni uslovi katastrofa ali da „ako se pomirimo sa tim onda bežimo od borbe“.

On je podsetio da su loši izborni uslovi bili i 1996. i 2000. i da prema tome „za ljude koji znaju šta žele, koji žele dobro ovoj državi, koji znaju šta hoće, bilo koji uslovi su iskušenje da pobedite a ne da pobegnete sa megdana“.

„Bojkot deluje jako lepo ali to je jedna demagogija koja ne služi ničemu, koja nikada nigde nije uspela ni u čemu“, istakao je Živković.

On se osvrnuo i na komentare da se izlaskom na izbore ovakvoj vlasti daje legitimetet.

„To mogu da govore samo ljudi nepismeni ili koji su zli. Nikada legitimitet opozicija nije davala vlasti, nikada, nigde u svetu“, istakao je lider Nove stranke.

Za razliku od njega, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović je rekao da ta stranka i Savez za Srbiju ostaju dosledni ideji bojkota predstojećih izbora i da se on sa Živkovićem „slaže oko cilja, ali ne i oko sredstava“.

„Građani od nas zahtevaju da bojkotujemo ‘unapred nameštene izbore gde unapred znate ko je pobednik’ i pitaju kakve ćete promene doneti za nas, šta ja kao građanin imam od tih izbora“, rekao je Jovanović.

On je dodao da su poslušali zahtev građana koji više „neće da učestvuju u lakrdiji“, nego žele promenu sistema koji im, kako je naveo, od 2012. godine nije doneo ništa dobro.

„Stranke koje izađu na ovakve izbore izgubiće mogućnost da ikada više kritikuju uslove u kojima se odvija politički život i način na koji se vlast odnosni prema građanima. Svaki glas na ovakvim izborima je glas za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sistem koji je uspostavio“, rekao je Jovanović.

On je ponodio da je bojkot „jedina prava borba“ i da najveći pritisak trpe oni koji bojkotuju izbore, jer se na njih „sručila i ala i vrana“, kako iz vlasti, tako i iz redova onih koji će izaći na izbore, a da je izlazak na izbore „sebična i salonska politika“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare