Metla, logo

Pokret "Živi zid - Narodna jaka Srbija" koji predvodi Igor Jakšić postao je deo pokreta "Metla 2020", saopšteno je danas iz tog pokreta.

Kako se navodi, pokret „Živi zid“ imao je niz akcija u borbi protiv deložacija građana iz njihovih stanova, a pokrenuo je i peticiju za ukidanje privatnih javnih izvršitelja u Srbiji.

„Veliki posao je pred nama. Čišćenje nakaradnog i mafijaškog sistema, čišćenje i ukidanje protivustavnih instituta privatnih javnih izvršitelja, zabrane tzv. slobodne zone Srbije za migrante zatvaranjem granice, rešavanje problema naše južne pokrajine pod Ustavom Srbije i Rezolucije 1244“, rekao je Jakšić posle potpisivanja sporazuma.

Član predsedništva pokreta „Metla 2020“ i lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović pozdravio je širenje pokreta i naglasio da Srbiji sledi veliko prolećno čišćenje.

„Metla će očistiti partokratski sistem, stranačko zapošljavanje, korupciju gde otac ministra policije iz penzije postaje trgovac oružjem. Za to je potrebno da ne sedimo kod kuće, već da se borimo protiv ovog režima“, zaključio je Jovanović.

Pokret „Metla 2020“, pored Demokratske stranke Srbije, čine i pokret „Starosedeoci“ iz Kraljeva, Tim za život Zlate Đerić, „Živi zid“ Igora Jakšića i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.