Foto: DS/Promo

Glavni odbor Demokratske stranke Srbije ( DSS ) odlučio je danas na sednici održanoj u Beogradu da stranka izađe na izbore, potvrdio je za Nova.rs predsednik stranke Miloš Jovanović uz poruku da je bojkot neodgovoran jer ne može da da rezultat u borbi protiv ovog režima.

„To bi bilo nešto slično kao glasanje za Belog Preletačevića pre tri godine na predsedničkim izborima. Uslovi jesu veoma loši, ali bez borbe predali bi Srbiju SNS – u. Takođe, lideri stranaka koje zagovaraju bojkot, da budem najblaži ‘nisu baš omiljeni u narodu’, naveo je Jovanović za Nova.rs.

Ranije danas „Blic“ je objavio da je na današnjoj sednici od 78 prisutnih članova GO DSS za izlazak na izbore glasalo je 74, troje je bilo uzdržano i jedan protiv.

Jovanović je obraćajući se članovima Glavnog odbora stranke u Sava centru rekao da bojkot neće biti svrsishodan.

Prema njegovim rečima, oni koji su pokrenuli priču o bojkotu „nisu to uradili zbog promene režima SNS, već zbog pozicioniranja u okviru opozicije“.

Jovanović je kazao da su građani Srbije sve stariji, što nije osnova za borbu van institucija. Lider DSS je dodao i da socio-ekonomske prilike nisu takve da su ljudi gladni i da će izaći na ulicu.

Jovanović je ocenio da za bojkot nema podrške na Zapadu, ni na Istoku. Predsednik DSS je zaključio da je umesto priče o bojkotu, trebalo da opozicija ide u dve ideološki bliske kolone.