Emanuele Žiofre Foto:Milica Vučković/FoNet

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre rekao je da je napad na novinara Vuka Cvijića zabrinjavajuću i poručio da je neophodna brza reakcije policije i tužilaštva.

Emanuel Žiofre je na društvenoj mreži Iks napisao da je bezbednost novinara najvažnija za slobodu medija.

„Napadi na novinare moraju biti brzo rešeni i javno osuđeni od strane vlasti. Napad na Vuka Cvijića je zabrinjavajući i neophodna je brza reakcija policije i tužilaštva“, naveo je.

Podsećamo, novinar „Radara“ Vuk Cvijić napadnut je u 29. maja u Kosovskoj ulici, kada je na njega nasrnuo direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević, koji ga je najpre vređao a potom udario pesnicom u glavu.

Vuk Cvijić, Utisak nedelje Foto:Ivan Dinić/Nova

Prvo osnovno tužilaštvo otvorilo je istragu o napadu u kojem je Cvijić zadobio povrede nagnječenja mekih tkiva vilice. U saopštenju koje je usledilo, United Media nazvala je napad „bezumnim“ i pozvala institucije da napadača hitno osude u skladu sa zakonom.

PROČITAJTE JOŠ:

Redakcija političkog nedeljnika „Radar“ uputila je istog dana otvoreno pismo svim nadležnim institucijama, kao i ministru unutrašnjih poslova, premijeru i predsedniku Srbije, u kojem ih poziva da do kraja ispitaju sve činjenice napada.

Do sada, pismo nije izazvalo odgovor onih na koje je adresirano.

Danas će na Filozofskom fakulteta biti održana protestna tribina „Napad na Vuka Cvijića – Nećemo dozvoliti da se prećuti“ sa početkom u 18.30 sati. Direktan prenos moći ćete da pratite na portalu Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare