Tomislav Žigmanov Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislav Žigmanov ocenio je danas da bi brutalan porast antihrvatskog raspoloženja u Srbiji, povodom "slučaja Jasenovac", mogao biti posledica najnovijih napetosti između Hrvatske i Srbije.

Žigmanov je rekao da DSHV neće pristati da bude uvučen u novi talas narušavanja odnosa Hrvatske i Srbije ističući da će se „jasno i nedvosmisleno protiviti takvim pokušajima“, javila je Hina iz Subotice.

„Hrvati u Srbiji nisu bili niti jesu vinovnici ičega što ne doprinosi boljitku Srbije i hrvatske zajednice“, naglasio je čelnik DSHV.

On je rekao da DSHV osuđuje svako delovanje „bez obzira s koje strane dolazilo, koje za posledicu nema smirivanje napetosti u hrvatsko-srpskim odnosima“.

„S gnušanjem odbacujemo pokušaje, čak i na nivou insinuacija, da se Hrvati u Srbiji uvuku u ovaj sukob“, rekao je Žigmanov.

On je, reagujući na nastup ministra policije Aleksandra Vulina, koji je hrvatsku vladu nazvao ustaškom, ocenio da „bez kritičkog odnosa nema demokratije, ali ona pretpostavlja uljuđenost i istinu“.

„Načelno je dopušteno podvrgavati kritici, ali imenovanje ‘ustaška vlada’ je nedopustivo i pogubno. Uzusi u međunarodnim odnosima isključuju tako nešto“, ocenio je Žigmanov.

BONUS VIDEO – Ana Brnabić o odluci Hrvatske da zabrani Vučiću da poseti Jasenovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar