Nebojša Zelenović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, napisao je na društvenoj mreži Tviter da podržava predlog predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimira Kostića za početak debate o Kosovu i Metohiji, te da je zahtev za njegovu smenu poziv za beg od stvarnosti.

„Podržavam predlog predsednika SANU Vladimira Kostića za početak ozbiljne i delotvorne debate o KiM. Zahtev da Kostić ode sa čela Akademije jeste, u suštini, poziv da pobegnemo od stvarnosti i da se prepustimo sudbini, na koju nećemo uticati“, napisao je Zelenović.

Podsetimo, predsednik SANU Vladimir Kostić je u emisiji „Pregled dana“ na Newsmax Adria izjavio kako „Kosovo nije naše, te da to treba što pre treba shvatiti“.

Pročitajte još...

“Ja potpuno prihvatam da nisam u pravu. Ja sam putovao skoro i prelazio granicu, tačno su mi pokazivali delove ulice koji nisu zgodni za šetnju. Bilo bi sjajno da je Vladimir Kostić potpisao Kumanovski sporazum i Dejtonski sporazum i Briselski sporazum, onda imamo krivca i nemamo o čemu da razmišljamo”, rekao je Kostić.

Zbog njegove izjave, deo javnosti je zahtevao da podnese ostavku na mesto predsednika SANU.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare