Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je rekao kako je spreman da raspiše nove beogradske izbore, a predstavnici opozicionih partija u Srbiji u razgovoru za "Novu" otkrili su zbog čega su uvereni da će doći do novih izbora, na kojima će vladajuća stranka doživeti poraz. Prema rečima Nebojše Zelenovića, opozicija je spremna za nove izbore i "pojačanu borbu za sprečavanje zloupotreba države koje sprovodi režim".

Pitanje da li će biti novih izbora u glavnom gradu Srbije otvoreno je nakon sastanka lidera Stranke slobode i pravde Dragan Đilas održao sastanak sa šefom srpske države, Aleksandrom Vučićem.

Nakon pomenutog razgovora, deo opozicije je tvrdio da sumnja da će Vučić održati reč i da mu se ne može verovati uprkos tome što je javno poručio da je spreman za novu izbornu trku.

U nedelju je Vučić ponovio da će prihvatiti ponavljanje izbora.

„Raspisaću nove izbore za Beograd kad opozicija poželi. Ali trebalo bi da razmisle, jer će izgubiti ubedljivije“, rekao je Vučić.

Dan ranije, Đilas je na konferenciji za medije rekao da je sastanak sa predsednikom Srbije bio neophodan korak i da je suština njihovog razgovora bila kako rešiti situaciju u najvećem gradu u zemlji.

„Suština tog razgovora je bila da dođemo do rešenja šta da radimo sa situacijom u Beogradu gde 70.000 ljudi više glasalo za stranke opozicije, a vlast, zbog izbornog zakona, može da napravi većinu. U takvoj situaciji idete i razgovarate, ne sedite kod kuće skrštenih ruku i pričate neke parole. Nove izbore ćemo imati u Beogradu u decembru ili martu i to će biti šansa da ovaj grad više ne vode Šapić ili Vesić“, poručio je on.

Nebojša Zelenović, Izborni štab koalicije Moramo Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik stranke „Zajedno za Srbiju“ Nebojša Zelenović rekao je za Nova.rs da su koalicija „Moramo“, kao i ZZS spremni za nove izbore, kad god oni bili raspisanni.

„Sada je vreme da pojačamo borbu za sprečavanje zloupotreba države koje sprovodi režim, kao i za uspostavljanje slobode informisanja“, rekao je on, dodavši da to treba da bude združena akcija celokupne „istinske“ opozicije.

BONUS VIDEO IZBLIZA Nebojša Zelenović

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)