Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Razgovori u Briselu su završeni i verujemo da su bili uspešni, ocenio je lider Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović koji je boravio u trodnevnoj poseti u tom gradu razgovarajući sa predstavnicima Evropskog parlamenta o urušavanju demokratije u Srbiji. Dodaje da se borba nastavlja i poziva građane na ekološki protest koji se u subotu održava u Beogradu.

„Sada moramo da nastavimo našu borbu. Ona se može voditi u čekanju da nam drugi pomognu da bismo bolje živeli, ali možemo nešto uraditi i sami. Budućnost je u našim rukama i zato vas pozivam da dođete u subotu na veliki građanski protest ekoloških organizacija i udruženja iz cele Srbije“, poručio je on.

Prema Zelenovićevim rečima, na taj način odbraniće se i budućnost nacije.

„Zato dođite, pridružite se skupu, budite deo ljudi koji se iskreno bore za bolji život i održivu i slobodnu zemlju“ , istakao je on.

Njegovom pozivu pridružila se i Grupa građana „Čačak je naš“.

„Moramo stati na put, kako ‘Rio Tintu’ i eksploatisanju retkih ruda, tako i svim ostalim domaćim i stranim zagađivačima koji, osim što ugrožavaju zdravlje ljudi, prete uništavanju čitavog ekosistema“, navode iz te grupacije.

BONUS VIDEO: Zelenović pred protest: Otimaju nam vodu i život

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar