Kopredsednik stranke Zajedno i poslanik u Skupštini Srbije Nebojša Zelenović izjavio je u Novom danu da predizborima u toj stranci za mesto nosioca liste na budućim beogradskim izborima žele da vrate volju građanima da se bave politikom.

On je naveo da se stranka kojoj pripada priprema za beogradske izbore, pa je zbog toga raspisan konkurs za budućeg gradonačelnika.

To je vrlo normalna i uređena stvar u državama koje su demokratije. A kod nas ne da je neobično, nego se nikada nije desilo. Mi smo odlučili da budemo prvi u tome da otvorimo taj proces za građane, i da listu za Grad Beograd i nosioca liste odrede građani“, kazao je Zelenović za N1.

Dodaje da želi da se moć vrati u ruke građana, kao i da se ljudi vrate u politiku.

„Mi tražimo kandidata za gradonačelnika Beograda i pozivamo sve da se u to priključe“, poručio je on i pojasnio da kandidat treba da skupi 50 potpisa i da se saglasi sa osnovnim programskim načelima stranke Zajedno.

Veruje da će se u tom procesu dobiti sve stvari, potpuno nove kandidate i nova rešenja.

„To je ideja predizbora. Da čujete šta je narodna volja i glas građana“, rekao je Zelenović.

Podsetimo, predizbori stranke Zajedno biće održani od 27. februara do 5. marta, prijavljivanje potencijalnih kandidata otvoreno je za sve građane Beograda do 31. januara.

Podseća da je stranka Zajedno učestvovala u inicijativi za razrešenje članova REM, a povod je bio to što je ova organizacija proglašenjem štrajka prekršila Ustav, Zakon o štrajku i Zakon o državnim službenicima.

„Dobro je da opozicija u parlamentu deluje složnije… Razne stvari koje su se desile u prethodnom periodu su učlinile da se opozicija boilje koordinira i da počne da radi zajedno na tim temama. Uveli smo da imamo jedanput nedeljno zajedničke sastanke svih u opoziciji. Verujem da će iz toga ubuduće izaći mnoge dobre pozitivne inicijative“, rekao je Zelenović.

Ocenjuje da opozicija sada izgleda mnogo bolje u parlamentu, i da se to vidi po reakcijama građana, ali i vlasti.

Komentarišući potencijalno ujedinjenje opozicije pred eventualne beogradske izbore, kaže da je stav Zajedno da izbori u Beogradu treba da se održe i da žele promenu gradske vlasti, jer SNS vlada na osnovu manjinske volje građana u srpskoj prestonici.

Bonus video: Da li su izbori za beograd gotovi ili se igra na produžetke? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar