Foto: Djordje Petkovic/Informativna služba ZZS

U Beogradu je danas održana 3. redovna Izborna Konvencija stranke Zajedno za Srbiju, na kojoj je drugi put za predsednika izabran Nebojša Zelenović.

Na Konvenciji je izabrano novo stranačko rukovodstvo, usvojen je „Zeleni dogovor za Srbiju“ kao stranački program i donet novi Statut stranke.

Z ZS je odlučila, navodi se u saopštenju, da odmah pokrene formalnu proceduru pristupanja članstvu Evropske zelene partije (European Green Party, EGP).

Iz programa „Zeleni dogovor za Srbiju“, Zelenović je posebno izdvojio termoizolaciju stambenih zgrada i kuća u Srbiji, za koju veruje da bi pored „zelenih“ benefita povećalo vrednost nekretnina, uposlilo domaći građevinski sektor i proizvodnju, ali i BDP.

Taj programa predviđa i sedam odsto iz budžeta za obrazovanje i dva odsto za kulturu, ali i 200 evra po hektaru za poljoprivrednike, kao i subvencije za navodnjavanje, navedeno je u saopštenju.

Foto: Djordje Petkovic/Informativna služba ZZS

Prema rečima Zelenovića, obezbediće da se iz svakog mesta u Srbiji organizovano odnosi smeće, kako ne bi bilo bacano po potocima, njivama i kanalima.

„Naš program predviđa, prema evropskim praksama, i da sa svojom zdravstvenom knjižicom možete da se lečite i u državnoj i u privatnoj praksi“, kazao je on i napomenuo da u celoj Srbiji treba da postoji standardizovana socijalna zaštita.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare