Foto:Nemanja Jovanović

Kosovo nije naše, to treba što pre treba shvatiti, ponavlja predsednik SANU Vladimir Kostić, povodom izjave vladike Grigorija da nije u pravu, i poručuje vladici da se "ostavi parola" pod kojima se Srbi osećaju herojski.

Kostić je inače reagovao na izjavu vladike Grigorija, dan ranije, za Newsmax adria, da Kostić nije u pravi i da je „Kosovo naše“.

„Ja potpuno prihvatam da nisam u pravu, ali pitajte vladiku da li je on u pravu. Ja sam putovao skoro i prelazio granicu, tačno su mi pokazivali delove ulice koji nisu zgodni za šetnju. Bilo bi sjajno da je Vladimir Kostić potpisao Kumanovski sporazum i Dejtonski sporazum i Briselski sporazum, onda imamo krivca i nemamo o čemu da razmišljamo“, rekao je Kostić.

On je rekao da bi pitao vladiku da li su neki od velikih srpskih prelata izdajnici.

„Je l“ Čarnojević izdajica? Ja mislijm da nije. Ja i ovo što sam rekao, neka bude da nisam u pravu, ali niko u ovom narodu, uključujući Crkvu, nema tapiju nad istinom kada je Kosovo i Metohija u pitanju. Ne može niko da me ubeđuje da sam izdajnik, jer dok sam ja bio ovde, neki drugi i njihova deca su bili ušuškani u inostranstvu“, rekao je predsednik SANU.

Upitan da imenuje one koji su bili u inostranstvu dok je on sa oružjem bio na KiM, Kostić je rekao da će se oni sami pronaći u toj izjavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare