Nebojša Zelenović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Dijalog kojim će biti "definisana budućnost Kosova, Srbije i celog regiona" se trenutno vodi u Briselu na nedemokratski način, a građanima nije bilo objašnjeno ni šta znači potpisivanje Vašingtonskog sporazuma, ocenio je predsednik "Zajedno za Srbiju" Nebojša Zelenović.

On je, za RTK2, kazao da pitanje Kosova i Metohije treba rešiti uz uključivanje javnosti.

„Činjenica da se o tome polovina stanovništva ne pita ništa, a druga polovina uopšte ne učestvuje ni na koji način, mislim da je zabrinjavajuće i može da nas dovede u veliku opasnost“, navodi Zelenović.

On je dodao i da je nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu kosovski premijer pred poslanicima objasnio šta je potpisao, da se zatim u opštinama na Kosovu vodila debata o tome, dok u isto vreme građani Srbije „ne znaju ništa“.

„Kao vanparlamentarna opozicija želimo da se uključimo u taj proces, iskreno verujući da je taj proces nemoguće rešiti ako svi nisu unutra. Potrebno je vremena da građani znaju šta je to što se pred njih stavlja. Drugo, pošto to treba da bude demokratsko pitanje, to znači da građani treba da se izjasne“, smatra Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare