Nebojša Zelenović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Nakon jučerašnjih napada narodnog poslanika SNS Milenka Jovanova na Nebojšu Zelenovića, narodnog poslanika i kopredsednika Zajedno, ponovo je jasno da vlast ne dozvoljava opoziciji da govori i oduzima svaku priliku za debatu bilo kroz replike, povrede poslovnika, ali i u raspravi po amandmanima", saopštila je stranka Zajedno. Kako navode, očigledno je da istina i činjenice sigurno slabe vlast.

Kako se navodi u saopštenju, oni sprovode taktiku suzbijanja opozicije bez stida i srama i klevetaju svakog izabranog predstavinika građana koji uputćuje kritiku.

Zelenović je naveo da mu je juče bilo dozvoljeno da odgovori, postavio bi predstavnicima vlasti koji ga optužuju za lopovluk pitanje kako je u Šapcu „izgradnja bazena koštala 3 miliona evra, a kod vas u Beogradu 20 miliona“.

„Kako je gradski trg u Šapcu koštao pola miliona evra sa sve fontanom, a kod vas 10 miliona evra bez fontane? Kako je kod mene kvadrat asfalta koštao 9 evra, a kod vas 36 evra? I kako kad vi nabavljate sijalice za javnu rasvetu one budu 1.000 evra po komadu, a u Šapcu 60 evra po komadu? Šabačko grejanje je duplo jeftinije nego u Beogradu, a u Šapcu smo imali najniže cene vode, kanalizacije i odnošenja i deponovanja smeća, a cenu prečistača otpadnih voda ne bih ni upoređivao, jer vi to ni nemate“, naveo je Zelenović.

On je izjavio i da građani Srbije treba da znaju da „dok Milan Radojičić izigrava komitu na Kosovu i Metohiji, njegov ortak Zvonko Veselinović asfaltira ulice, puteve i trgove po basnoslovnim cenama“.

„Građani Srbije moraju biti svesni da dok se poljoprivrednicima duguje za subvencije, kupuju se prava od strane Telekoma za Premijer ligu i to košta 600 miliona evra! Zida se stadion od skoro milijardu, a oni koji su celi život plaćali zdravstveno ne mogu da se leče u bolnicama“, dodao je kopredsednik Zajedno.

„Dok traje medijski mrak aktivnisti SNS-a koriste prostorije državnih službi da ubede građane da raskinu ugovore sa SBB-om i da pređu kod državnog operatera. Zato opozicija ne može da dobije reč, ali povlačenja nema! Borićemo se za normalan život u Srbiji. Doći će trenutak kada će se ova fatamorgana raspasti. Zadatak opozicije je da ljudima predloži izlaz iz mraka u kojem živimo’’, zaključio je Nebojša Zelenović.

BONUS VIDEO Da li nam je ministar odbrane usred Skupštine poručio da treba da se plašimo Zvonka Veselinovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar