Foto: Ivan Dinić/Nova S

Gradonačelnik Šapca i lider ZZS Nebojša Zelenović, upitao je Aleksandra Pajića, kandidata SNS-a za gradonačelnika koji je bio zaražen koronom, gde je bio u vreme prve kovid krize i da li je tačno da se lečio u nekoj banji, iako nije ni zdravstveni radnik niti je zaposlen u vojnoj službi.

„Ne mogu da se setim gospodine Pajiću gde ste vi bili tada. Gde ste vi bili kada je bila kriza? Da li je tačno gospodine Pajiću, da ste se vi tada u nekoj banji lečili, a nešto nisam siguran da ste vi medicinska sestra, a ne znam ni da ste lekar. Ne znam ni da ste vojnik ili lice u nekoj vojnoj službi. Šta ste vi gospodine Pajiću, pa ste zaslužili poseban tretman u odnosu na hiljade drugih građana Srbije i 75 obolelih građana u Šapcu“, rekao je Zelenović na sednici Skupštine grada, na kojoj je bio i Pajić.

On je, obraćajući mu se, rekao da je Pajić poseban „po svojoj neodgovornosti“, te da je njegov šef morao da ga opominje da ide da se pregleda.

„Je l’ tako bilo? Da li je morao ministar prosvete da vas opominje, da kaže čovek u novinama: ‘Ja sam čoveka naterao da ide da se pregleda’. A dok se nije pregledao, šta je radio? Šetao po Šapcu i po Beogradu. I to odgovoran čovek? Mi smo ovde u Šapcu 15 dana pre nego što je počela kriza, počeli da uvodimo posebne mere. U tom trenutku vi ste se štekali po Beogradu i Šapcu. I vi imate obraza da izađete sad za ovu govornicu i da delite lekcije o tome ko je šta i kako uradio“, naveo je gradonačelnik Šapca.

Zelenović je upitao kako je to on ugrozio građane Šapca, kao što je to rekao Pajić.

„Ne znam samo kako. Vanrednim merama? Pojačanom dezinfekcijom, sa 200.000 besplatnih maski, sa rukavicama, robnim rezervama da se zaštite životi u vreme vanrednog stanja… Čime sam ja to tačno ugrozio zdravlje građana Šapca? Da pričamo o tome kako ste se vi ponašali, kako se predsednik vaše stranke poneo. Kako se poneo Aleksandar Vučić, kada je rekao da smo mi izmisli vanrednu situaciju“, rekao je lider ZZS i dodao da u poslednjih 10 dana ima 150 pozitivnih na koronu u Šapcu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević pre dva meseca potvrdio je za Nova.rs da je Aleksandar Pajić, koji je i posebni savetnik u njegovom ministarstvu, zaražen koronavirusom.

„Pajić je jak. Imao je simptome ranije, ali nije išao da se testira, morao sam da ga nateram. Javili su mi da je pozitivan i da ima teže simptome. Prvo je bio u bolnici u Šapcu, a potom je prebačen u KBC Dragiša Mišović. Sada je na nekom aparatu, nosi masku za kiseonik“, rekao je tada za naš portal ministar prosvete.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare