Foto: Zoran Lončarević

Aleksandar Pajić, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i još dvoje nižih savetnika zaraženi su koronavirusom, potvrdio je za portal Nova.rs Mladen Šarčević, ministar prosvete.

Kako Šarčević navodi, Pajić se nalazi u KBC Dragiša Mišović, dok preostala dvojica zaposlenih u Ministarstvu prosvete imaju lakše simptome.

„Pajić je jak. Imao je simptome ranije, ali nije išao da se testira, morao sam da ga nateram. Javili su mi da je pozitivan i ima teže simptome. Prvo je bio u bolnici u Šapcu, a potom je prebačen u KBC Dragiša Mišović. Sada je na nekom aparatu, nosi masku za kiseonik“, kaže za naš portal ministar prosvete.

On navodi da je Aleksandar Pajić u Šapcu od 26. aprila, a da je pre toga bio na sastanku u Ministarstvu sa dvojicom kolega iz Pančeva i Beograda.

„Reč je o savetnicima nižeg ranga i za njih je takođe potvrđena korona. Jedan od njih živi sam, dok sin drugog ima temperaturu“, kaže ministar prosvete.

Šarčević dodaje da su ostali zaposleni dobro, da na posao dolazi manji broj njih, kao i da se pridržavaju mera distanciranja. Kako navodi, on je dobio nalog od premijerke da radi uglavnom od kuće, jer ima bubrežnih i problema sa pritiskom.

„Korona i ja se ne slažemo dobro. Zato sam na distanci. Pod posebnom sam terapijom“, kaže on.

Ovo su novi slučajevi oboljevanja od kovida 19 u Vladi Srbije. Podsećamo, pre četiri dana preminuo je Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram