Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Lider političke stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da je tačno da je napisao sporni tvit zbog kojeg je saslušan u sabačkom tužilaštvu i naglašava da je tvit napisao u okviru političke delatnosti i borbe koju on vodi.

Zelenović koji je danas saslušan u tužilaštvu zbog tvita koji je napisao 2019. godine, rekao je da je on lično napisao i emitovao tvit koji mu se stavlja na teret.

„Vi mene danas, u trećoj deceniji 21. veka, ovde, u sred Šapca, isleđujete za verbalni delikt. Ja sam predsednik političke stranke Zajedno za Srbiju i ovaj tvit sam napisao u okviru političke delatnosti i borbe koju vodim da svi mi, građanke i građani Srbije, živimo u slobodnoj zemlji, uključujući Vas, zameniče tužioca i vašu šeficu, Osnovnog javnog tužioca u Šapcu. Sadržina ove poruke je istinita“, izjavio je Zelenović i naglasio da ove činjenice koje je izneo do sada niko nije demantovao.

On je podvukao da je pre kratkog vremena predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić javno izneo da ova stranka ima 700.000 članova.

„Podaci o ostalim političkim organizacijama iz poruke su opšte poznati, ili su barem nesporni za svakoga ko je iole upućen u političku istoriju. Nisam imao nameru da omalovažim bilo koga ponaosob, niti bilo koju stranku iz Srbije, koja se u poruci pominje. Izneo sam svoju ozbiljnu i duboku zabrinutost za stanje ljudskih, građanskih i političkih prava u našoj zemlji. Istorijski je očigledno da ukoliko stranka na vlasti ima ogroman broj članova, postoji dramatična opasnost od uspostavljanja totalitarizma u državi, sa svim tragičnim posledicama za društvo“, kazao je lider Zajedno za Srbiju.

Zelenović je još jednom podsetio da se u Srbiji krše građanska i politička prava, te da se bori da bude zemlja slobodnih ljudi.

„Borim se da ovo tužilaštvo bude istinski samostalno i da sudovi budu u punoj meri nezavisni. Borim se da ljudi mogu slobodno da glasaju. To ću raditi i ubuduće. Danas u ovom tužilaštvu hoću jasno da kažem svoje uverenje da će slobodna Srbija pobediti i to ne mogu da spreče ni oni koji podnose ovakve besmislene krivične prijave, niti oni koij naređuju da se po njima postupa“, zaključio je Zelenović.

Bonus video: Zelenović pred protest: Otimaju nam vodu i život

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar