Nebojša Zelenović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Vreme ne radi za Srbiju kada je rešenje Kosova i Metohije u pitanju. Zbog toga je neophodno da donesemo odluku o najvažnijem državnom pitanju u najkraćem potrebnom vremenu. Dovoljno je imati na umu kako smo, kao država, u poslednjih četrdeset godina pogoršavali svoju poziciju. Ovakav razvoj događaja je posledica loših odluka, koje je naša zemlja donosila, navodi se u saopštenju Nebojše Zelenovića, predsednika stranke Zajedno za Srbiju.

Naime, Zelenović u saoštenju navodi da je „danas javnost u Srbiji u potpunom mraku.“

„Niko, osim najužeg kruga ljudi u vlasti, ne zna kakvo je stvarno stanje pregovora o KiM.  Zato sam, kao predsednik opozicione stranke i deo političke grupacije kojoj pripadam, tražio da budemo uključeni u ovaj proces. Odluka o preuzimanju elektroenergetskog sistema na severu KiM, od strane Prištine , doneta je van očiju javnosti. To je nedopustivo. Građani Srbije moraju biti upoznati sa ovom stvari. Trajno i održivo rešenje neće biti postignuto ukoliko proces ne bude otvoren, a rešenje demokratsko. Siguran sam da će većina građana naše zemlje glasati za odluku koja će svakom čoveku koji ovde živi i našim potomcima doneti perspektivu normalnog života“, dodaje se u saopštenju.

Zelenović ističe „da je poražavajuće i ponižavajuće da prištinske vlasti daleko podrobnije obaveštavaju svoje stanovništvo o toku pregovora, nego što to cine vlasti Srbije prema našim građanima.“

„Takođe, siguran sam da je održivo rešenje moguće dostići u jednom širem okviru. Integracija političkih entiteta na Zapadnom Balkanu je put kojim treba da snažno krenemo. Srbija treba hrabro da krene prema rešenju, štiteći u punoj meri svoje realne interese i obezbeđujući budućnost našoj zemlji i građanima. Mesto naše zemlje je na Zapadu. EU i Amerika treba da budu naši strateški partneri. Sa svim zemljama treba da budemo u najboljim mogućim odnosima, imajući u vidu partnersvo o kojem govorim. Treba da prestanemo da budemo robovi predrasuda i da hrabro donosimo odluke koje ce širom otvoriti vrata boljoj stvarnosti“, zaključuje Nebojša Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar