Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Socijaldemokratska stranka ukazuje na nastavak lažnih optužbi na račun bivše vlasti, kojom režim ne samo prebacuje odgovornost za svoju neodgovornu kosovsku politiku, nego vrši opasno i brutalno prekrajanje naše istorije. Ovaj put su u lažima otišli i korak dalje kada je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio Demokratsku stranku da je predala upravljanje energetskog sistema Prištini", naveo je u saopštenju Konstantin Samofalov, generalni sekretar Socijaldemokratske stranke.

„Neverovatno je da je Petković iznoseći ovu laž i sam pokazao sporazum iz 2001. koji je potpisao tadašnji ministar rudarstva i energetike Goran Novaković, a kojim je tadašnja vlada upravljanje nad elektroenergetskim sistemom na KiM predala u naldežnost UNMIK-a. Ova laž je neverovatna jer je upravo pokazivanjem tog sporazuma Petković sam sebe napao, budući da je te 2001. koalicioni partner u vladi bila upravo DSS, kojoj je do nedavno Petković pripadao i čiji je bio portparol. Petković potom sam ističe kako je UNMIK tu nadležnost predao 2004. godine privremenim prištinskim institucijama, ali zaboravlja da kaže da te godine Demokratska stranka nije ni bila u toj vladi DSS-a. Tako da ne da nisu Demokratska stranka i bivša vlast učinili ono za šta ih je Petković juče bestidno optužio, nego upravo stranka koju je on do juče predstavljao“ naveo je Samofalov.

Generalni sekretar Socijaldemokratrske stranke dodao je i da je „još veći apsurd da Petković govori da ova vlast ništa nije potpisala, a sam je svojevremeno kao predstavnik upravo DSS-a, čija vlast je predala na upravljanje UNMIK-u elektroenergetski sistem na Kosovu, bio jedan od najoštrijih kritičara Briselskog sporazuma, koji je potpisala vlast u čije ime danas govori“.

„Petković se jučerašnjom izjavom ne samo kvalifikovao za novog režimskog šampiona laži, nego se i posvađao sam sa sobom i to istovremeno i sa dojučerašnjim Petkovićem iz DSS-a i sa današnjim iz SNS-a – naglasio je Samofalov i zatražio od Petkovića da se javno izvini građanima Srbije zbog „ovakvog brutalnog i očiglednog pokušaja krivotvorenja istorijskih činjenica i ponese odgovornost za ono što iznosi kao direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar