Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Osnivač pokreta "Srbija centar" i predsednički kandidat na izborima u aprilu ove godine Zdravko Ponoš zvanično je danas izabran za predsednika tog pokreta.

Pokret Srbija Centar (SRCE) je danas održao svoju prvui izbornu skupštinu na kojoj je izabrano rukovodstvo i usvojen program. Za predsednika Pokreta SRCE izabran je Zdravko Ponoš, njegov osnivač, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i drugoplasirani kandidat na ovogodišnjim predsedničkim izborima.

Za potpredsednike pokreta izabrani su diplomate Mihailo Brkić i Duško Lopandić, bivša poslanica Dijana Vukomanović, istoričar Bojan Dimitrijević i bivši član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Slobodan Cvejić.

Među kandidatima za članove predsedništva Pokreta su prof. dr Dragan Delić infektolog, dr Tijana Perić, pravnik, Nikola Lazić, dr stomatologije, Verica Milanović, pravnik i Boško šindić, profesor filozofije.

Za predsednika Izvršnog odbora kandidovan je Stefan Stančić, a za sekretara Pokreta advokat Stefan Janjić.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pokret Srbija centar – SRCE osnovan je krajem juna ove godine. U međuvremenu je uspostavljena infrastruktura Pokreta u raznim gradovima Srbije u formi inicijativnih odbora, koji su pokrenuli akciju predstavljanja Pokreta građanima na štandovima.

Takođe su formirani stručni – resorni timovi Pokreta u oblastima: spoljna politika, zdravstvo, ekonomija, prosveta, energetika, bezbednost i odbrana, poljoprivreda i dr. Rezultat rada stručnih timova prezentiran je u okviru novousvojenog Programa pokreta koji sadrži koncept javnih politika u 22 tematske celine: ekonomije, energetike, obrazovne, zdravstvene i socijalne politike, oblasti kulture, medija, sporta, demokratije i vladavine prava, lustracije i antikorupcije, spoljne politike, Kosova i Metohije, dijaspore, bezbednosti i odbrane i dr.

U izradi ovog programa učestvovali su članovi pokreta, ali i spoljni saradnici, stručnjaci iz zemlje i iz dijaspore.

BONUS VIDEO: Zdravko Ponoš o novom direktoru BIA i izdržavanju Tomislava Nikolića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar