Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Održana je završna konvencija koalicije "Ajmo, ljudi", u susret izborima 3. aprila. Nosilac ove liste i predsednik SDS Boris Tadić, poručio je da se oni bore za čestite ljude, čak i one koji su klonuli: "Ovo je borba svih borbi koja određuje veličinu naše ličnosti i organizacije. Pripremite se za veliku epsku i antičku borbu", kazao je Tadić. Na konvenciji su govorili i legendarni košarkaški trener Duško Vujošević, nosilac liste na beogradskim izborima i kandidat za odbornika Skupštine grada Beograda, pulmolog Dejan Žujović.

Kandidat za premijera ove kolaicije Goran Radosavljević je rekao da su 2000. godine preuzeli državu u ruševinama.

„Podigli smo prosečnu platu deset puta, vratli smo staru otetu deviznu štednju, penzije i plate. Jednom rečju, vratili smo dostojanstvo građanima Srbije“, kazao je Radosevljević i podsetio da je javni dug sada dupliran, a da institucija više nema.

Goran Radosavljević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetio je i da je najmanja minimalna zarada u Srbiji u aprilu, bila druga najmanja u Evropi, odmah posle Albanije.

PROČITAJTE JOŠ

Kandidat za gradskog odbornika pulmolog Dejan Žujović je rekao da je kad ase uključio nailazio na pitanje – „Šta će mu to u životu“, a da ima više razloga zašto ovo želi.

„Želim da mislim da sam doba doktor i želim da budem dobar čovek. Osnovni uslov za oba je da voliš čoveka. Ako voliš čoveka ti moraš da mu želiš dobar i dug život, a ovde nema toga“, rekao je Žujović i podsetio na afere „Helikopter“ ,“Naplatna rampa“, dodajući da sutra „njegov komšija može da dobije šest metaka u leđa“.

Dejan Žujović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednica pokreta „Zeleni Srbije“ profesorka Lidija Rolović rekla je da ne postoji mesto gde bi večeras više volela da bude.

„Izgleda da smo zaboravili opšte dobro. Zato biram ljude koji ne traže smisao, već ga stvaraju, čija energije ne oduzima, nego daje. Da bi dobio poverenje, moraš da ga daš, a tako sam vaspitana i tako sam odgajila svoju decu. Tome sam decenijama učila i svoje đake“, rekla je Rolović, istakvši da je od obrazovanja jedino važniji obraz.

Najavljen kao simbol beskompromisne borbe, legendarni košarkaški trener i nosilac liste na beogradskim izborima, Duško Vujošević govoreći o fantomskim glasovima, prisetio se 2012, godine kada su takođe neki glasovi doneseni u džakovima.

Duško Vujošević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Ova vlast sada želi istim metodama da opstane. Prema nekim informacijama u Beogradu postoji oko 160.000 fantomskih glasova, a to govori o strahu ove vlasti. Sagledali su objektivnu opasnost u kojoj se nalaze“, rekao je Vujošević i dodao da više nije potrebno navoditi zbog čega aktuelna vlast treba biti smenjena.

Vujošević je naveo da je Beograd u „opasnosti“ da promeni ime u „Beograd na Dunavu“.

„Gledam gospodina Pecu Popovića, čoveka velikog talenta, koji kaže da ako bude trebalo da ga na nosilima nose do glasačkog mesta – on će otići. On ne razmišlja da li će otići“, podvukao je Vujošević, dodavši da su kafići i kuće puni zamerki na ovu vlast.

Za govornicu je stao i predsednik SDS i nosilac liste „Ajmo, ljudi“, Boris Tadić.

„Naša lista nosi naziv ‘Ajmo, ljudi’. Energija je u središtu naše pažnje, zato mi pozivamo svakog dobrog i čestitog čoveka da nam se priključi. Mislimo o svakome, čak i onom ko je onemoćao u ovom trenutku“, rekao je Tadić.

Boris Tadić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Napomenuo je da je njegova lista, izvan svega – ljudska.

„Dragi ljudi, ja ne znam koji je razlog zbog kog su mi nadenuli ovo ime, ali ja od borbe ne mogu da odustanem i uvek govorim da o veličini čoveka govori njegova borba“, rekao je Tadić.

Podvukao je da nikada neće odustati od borbe za čoveka, ali da su sada uključeni brojni mehanizmi koji imaju za cilj da obmanu čoveka.

„Mi nemamo pravo da odustanemo, to bi značilo da smo njihovi saradnici. Mi nemamo pravo da odustanemo od ove borbe“, naglasio je Tadić.

Predsednik SDS pozvao je građane da se nakon izbora pripreme na najveću borbu.

„Borbu svih borbi, koja određuju veličinu naše ličnosti i organizacije. Pripremite se za veliku epsku i antičku borbu“, poručio je Tadić.

BONUS VIDEO: Boris Tadić LISTA AJMO LJUDI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare