Foto: F.S./ATAImages; R.Z./ATAImages

Gradski odbor stranke Zavetnici napao je Branimira Nestorovića u svom saopštenju u kom pominju Soroša, Rokfelere i Zapad.

Zavetnici su se nakon izbornog fijaska u decembru 2023, kada nisu ni prešli cenzus, priklonili vlasti Srpske napredne stranke, što je rezultiralo time da njihova liderka Milica Đurđević Stamenkovski zasedne u ministarsku fotelju. Oni se sada obraćaju glasačima Branimira Nestorovića u Novom Sadu, prenosi portal 021.

Aktiviranje Zavetnika protiv Nestorovića dolazi nakon što je lider „Mi Snaga naroda“ najavio da će pružiti podršku jednoj opozicionoj listi u Novom Sadu.

Kako kažu, nakon odluke da preuzmu odgovornost za Srbiju, „kao odgovorni ljudi i Milica kao odgovorna liderka“, znali su da kreće hajka na Zavetnike.

To je, kažu, bilo očekivati od udružene opozicije.

PROČITAJTE JOŠ....

„Ono što nismo očekivali je da će saveznika imati u doktoru Nestoroviću koji redovno koristi priliku da nas blati u javnosti, a veliča svoje nove saveznike Savu Manojlovića i Mišu Bačulova“, kažu Zavetnici.

Po njihovim rečima, Nestorović nije uspeo ni da sastavi listu za izbore u Novom Sadu, „a hteo bi da istim upravlja“.

Branimir Nestorović. Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Oni su pozvali „sve poštene Novosađane i Novosađanke koji su svoj glas dali Nestoroviću, verujući da je patriota i odgovoran, da ne budu taoci lidera kojima je kasa Novog Sada jedina ideologija, a sponzori Zapad, Soroš i Rokfeleri“.

Podsetimo, Nestorović je na decembarskim izbori dobio oko 11.000 glasova u Novom Sadu. Prethodna istraživanja su pokazivala da bi upravo njegov pokret mogao da bude „tas na vagi“ koji bi odlučio o gradskoj vlasti.

Gradska izborna komisija odbila je Nestorovićevu listu zbog nedovoljnog broja kandidatkinja za Skupštinu grada, iako je prethodno prihvatila dve liste koje takođe nisu imale dovoljnu zastupljenost žena.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare