Milica Đurđević Stamenkovsk, Aleksandar Vučić i Vladimir Orlić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Vesna Lalić/Nova.rs, Tanjug

Odgovarajući na izlaganje Milice Đurđević, Vučić je rekao da je ona izvrtala njegove reči i da je jedina ona navela kako je rekao da Kosovo nije deo Srbije.

Poslanica iz redova Zavetnika, Milica Đurđević Stamenkovski osvrnula se na to što su predsednik Srbije i poslanik Radomir Lazović polemisali oko stihova Maje Berović.

Pročitajte još...

“Ovde je započeta polemika oko stihova novokomponovane muzike, a nećete mi zameriti što ću ja malo u drugačijem tonu započeti svoje današnje izlaganje: “Kažu da na Kosmetu nema ništa naše, ali to kažu oni koji nemaju ništa u svojoj glavi”. To su reči blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i njegovim citatom želim danas da pružim odgovor i na vašu opasku (Vučićevu opasku prim. aut) da Kosovo nije bilo uvek naše”, rekla je ona.

Vučić joj je odgovorio, rekavši da izvrće njegove reči.

“To ste vi uspeli, izvrtanjem mojih reči. Neću da govorim predsedniku Skupštine da vas nije opmenuo kad ste mi rekli da nemam ništa u glavi, opet izvrćući činjenicu da sam nešto govorio o KiM što nisam i rekao”, rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na tvrdnju Đurđević Stamenkovski da je najteže biti državotvorna opozicija.

“Ovo što vi radite je najlakše i najodgovornije. To se zove nepodnošljiva lakoća neodgovornosti – govoriti ono što je lepo ljudima da čuju, bez obzira što to nikakve veze sa istinom, ozbiljnošću i odgovornošću nema. Vi to radite sve vreme”, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare