Djordje Nikitovic
Đorđe Nikitović Foto:Screenshot/Instagram

Snimak predsednika opštine Požega Đorđa Nikitovića, na kojem se vidi kako pijan pada preko stola na jednoj proslavi, ubrzo je postao viralan. Među reakcijama, posebno izdvajaju komentari čitalaca Nova.rs, gde neki "pravdaju" da nije lako piti, dok drugi podsećaju da je i njegov stranački lider Aleksandar Vučić svojevremeno umeo da se napije.

Ironične čestitke ređale su se jedna za drugom, tako je jedan čitalac napisao „Lepo, nema šta, to je budućnost“, dok je drugi uputio jedno veliko „bravo“ najmlađem opštinskom funkcioneru u Srbiji.

„Bravo sine!! Sve dok je fejsa i twitera šljemaj, a uboga raja plaća bruku“.

Ipak, bilo je i onih koji su bili poprilično kritični prema mladom predsedniku opštine.

„Nema dalje dno dna Srbijo moja jadna i bedna“.

„Ajd’ što je mlad, predsednik, što pije i pada, al, brate, svi SNS kadrovi su ovakve seljoberčine. Glupi, antipatični, neobrazovani, drski i, po nekom ključu – Cecini fanovi… Takvi nam kroje sudbinu“.

„Seljak veseljak“

„SNS kadar, za njihovu decu.“

Ipak, među našim čitaocima bilo je i onih koji su žalili mladog Nikitovića.

„Kako je tužno, to što ovakav sistem pravi od svih nas. Meni je i njega žao. On, jadan, misli da je uspeo, a svi oko njega mu se lažno dive i podstiču da bude još jače ubeđen u taj svoj uspeh. Svi su oni za žaljenje. I mi“.

„Zauzeo je nojevu pozu“

Jedni su primetili „da mladost ne opravdava besvest“, dok su drugi objasnili u kakvoj se pozi našao mladi opštinski funkcioner iz Požege.

„To je takozvana nojeva poza. Glava se zabada dole, a dupe ide gore. Klasična poza onih na odgovornim pozicijama.“

Liči na svog predsednika stranke

Među našim čitaocima našli su se i oni koji su pronašli sličnost između predsednika opštine Požega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Pa dečko moj tvoj predsednik je prvi započeo igranku sa postupcima nekih od osnovne škole pa preko srednje i dalje. Onda i za vas izabrane ista pravila igre. Pogotovo kada ste tu gde ste. Ako za sina priznatog umetnika, na evropskom nivou to važi, za tebe treba još i više“.

Đorđe Nikitović Foto:Screenshot/Youtube/tvpozega

„U svojoj mladosti i AV je znao da se oleši. Pa šta? Sviđa mi se što junoša Nikitović zna istoriju. Lik i delo kneza Potemkina.“

„Lice i pogled ovog mladog gospodina vaistinu poseduju crte Predsednika.

„Dečko je bukvalno shvatio šefa da rakija pomaže protiv korone“.

„Mladost ludost“ – sve je lako kad si mlad“

Naši čitaoci su tako primetili da je „sve lako kad si mlad“, dok su drugi ipak ne slažu sa tom tezom, navodeći da „tinejdžeri slabije podnose alkohol“, aludirajući na godine predsednika opštine Požega.

„Tinejdžeri slabije podnose alkohol, generalno. To je osnovni razlog zasto u Srbiji predsednik opštine treba da bude neki stranački čika u srednjim godinama. Takav je sigurno stekao kondiciju po kafanama i ne bi se ovako brukao. Kao onaj ‘sampras’ (tako ga zovu jer sam može da pojede prase).

Nikitović: Hoće da mi naškode

Povodom spornog video snimka, koji je osvanuo na društvenim mrežama, kontaktirali smo Đorđa Nikitovića, koji kaže da se pomenuti događaj odigrao mnogo pre nego što je stupio na funkciju, te da očigledno neko ima nameru da mu istim naškodi.

“Taj snimak je nastao mnogo pre nego što sam bio predsednik opštine. Reč je o bratovom osamnaestom rođendanu. Znači, nije snimak od pre godinu dana, nekoliko meseci ili slično, već dosta ranije i to pre nego što sam postao predsednik”, kaže Nikotivić i dodaje da je ovaj snimak samo sada “isplivao” u javnosti.

“Očigledna je namera da mi se naškodi. Tako da, nemam ništa više da dodam”, dodaje on.

Podsetimo, pored toga što je najmlađi opštinski funkcioner, Nikitović je poznat i po tome što je kao predsednik opštine pripremao doček za premijerku Anu Brnabić. Tada je opštinska vlast, sa njim na čelu, donela odluku da preko urušenih i zapuštenih lokale preko puta Kulturnog centra postavi velike postere koji oslikavaju požeški trg i statuu Miloša Obrenovića. Međutim, nepoznate osobe su tokom noći pocepali postere, te su zbog toga zaposleni u opštini morali da lepljivom trakom dovode u red postere.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare