Priboj, Stranka slobode i pravde, SSP, tribina u Priboju
Foto: SSP/Promo

Stranka slobode i pravde (SSP) oglasila se saopštenjem u kojem je navela da su Beograđani svedoci ogromnom broja komaraca, te da je osnovni razlog tome nekvalitetan rad Gradske čistoće kojoj je grad poverio da se bavi ovim poslom.

SSP poručuje da se na argumentovane kritike odgovara lažima da opozicija poziva na linč.

„Umesto tih  pamfleta koje objavljujete odgovorite Beograđanima na sledečih pet pitanja: Zašto su stručnjaci koji su preuzeti iz Zavoda za biocide degradirani i ne mogu da utiču na to kako se sprovodi suzbijanje komaraca? Zašto se, kako smo dobili informaciju od stručnjaka, ne sprovodi zimsko uništavanje kućnih formi komaraca, kako je to godinama rađeno? Zašto se ne koristi postrojenje Zavoda za proizvodnju lavricida nego se isti kupuje od privatnika i koja je razlika u ceni zbog ovakve odluke? Zašto se ne koriste dronovi za uništavanje staništa komaraca koje je Zavod za biocide davno kupio, a sada propadaju u magacinu? Zašto se građanima koji imaju septičke jame ne dele u potrebnoj količini tablete koje pomažu u uništavanju komaraca, kako je to godinama rađeno?“, navodi se u saopštenju.

Iz ove stranke kažu da je belo ulje potrošeno još 2020. godine, pa se pitaju šta se od tada koristi.

„Postavljaju se pitanja i kada, kako, za koji iznos i od koga ste kupili to što koristite, jer tu nabavku nismo mogli da nađemo na portalu javnih nabavki. A nije ni, što bi bilo logično, deo  javne nabavke OPO 11/2020 kada je kupljen koncetrovani preparat za koga je potreban razređivač. Odgovornost za odluku da se radi sa privatnicima, koji godišnje prihoduju milione evra je usključivo na sadašnjim gradskim vlastima i ljudima koji vode Gradsku čistoću, baš kao i odgovornost za ogroman broj komaraca kojima su ove godine Beograđani izloženi“, zaključuje se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare