sbb telekom
Foto: Promo

Kragujevački odbor Stranke slobode i pravde (SSP) je danas pitao gradonačelnika Nikolu Dašića koliko su koštali radovi na uređenju prostora oko gradskog stadiona gde su u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u ponedeljak prikazani naoružanje i vojna oprema Vojske Srbije (VS).

SSP je pitala gradonačelnika i da li su vlasti Kragujevca obezbedile dozvolu za izvođenje tih radova i da li je postojao projekat za uređenje prostora oko stadiona.

„Da li je preduzeće ‘Šumadija DES’ farbalo ogradu stadiona bez sprovedene javne nabavke? Sa kojih pozicija ćete izvršiti plaćanje svih radova i da li su oni bili u planu za 2021. godinu? Zar nije bilo racionalnije sve ovo organizovati na nekoj drugoj lokaciji, a potrošena sredstva upotrebiti za neku ulicu koja bi poboljšala uslove življenja naših gradjana“, pita SSP.

Ta stranka je navela da je „danima“ vršen pritisak na direktore škola u Kragujevcu da obezbede prisustvo dece jučerašnjem prikazu naoružanja i vojne opreme.

„Puštani su spiskovi u svim javnim komunalnim preduzećima, gradskoj upravi, državnim preduzećima, kako bi se evidentirali oni koji će ići na dogadjaj, dužni da potvrde prisustvo. Stavljani su flajeri i lifleti u sandučiće gradjana, organizovan je ‘lajavac’ u gradu i nezabilazni rafal SMS poruka – ‘pozivnica’, za koje ne znamo ko je finansirao“, navela je Stranka slobode i pravde.

Pitali su gradonačelnika koliko je jučerašnji događaja koštao Kragujevčane, „imajući u vidu da je određeni broj ‘dobrovoljnih’, a zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima izašao sa svojih radnih mesta da statiraju već u 10 do 11 časova“, čime su, po navodima SSP, „neki procesi rada bili blokirani“.

Više hiljada građana doplo je juče u kragujevčke Šumarice na „Otvoreni dan“ tokom kojeg su prikazani naoružanje i oprema VS, posebno proizvodi namenske industrije Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare