U Elemiru je rano jutros zapaljen automobil ispred porodične kuće Dragoslava Stankova, koji vodi mesni odbor Stranke slobode i pravde u ovom banatskom mestu na teritoriji grada Zrenjanina, saopštila je ova politička organizacija.

Stranka slobode i pravde je saopštila da je i dalje traje policijski uviđaj „potpuno izgorelog auta na koji je, kako se pretpostavlja, bačen Molotovljem koktel“.

„Užasavajući događaj danas u Elemiru kada je zapaljen automobil ispred porodične kuće Dragoslava Stankova, dok je sa sedmogodišnjim detetom i suprugom spavao, prizor je i slika današnje Srbije u kojoj se kritičari vlasti zastrašuju na ovakav način da se ne biraju više sredstva i ugrožava se život celih porodica“, ocenila je Stranka slobode i pravde.

Foto: SSP

U saopštenju se navodi i da Stankov „nema dilemu da su ovog puta ostvarene pretnje koje je već dobijao od kada je poveo mesni odbor Stranke slobode i pravde u ovom banatskom mestu, a naročito od kada je javno počeo da objavljuje dokaze o korupciji lokalne vlasti i zloupotrebi novca građana za projekte koji su debelo plaćeni, a uopšte nisu izvršeni.“

Foto: Video/Nova.rs

„Ja sam se malo smirio, ali dete jedva, supruga takođe, gledamo kako nam gori automobil tri metra ispred kuće u kojoj u to vreme spavamo i čista je sreća da se i kuća nije zapalila. Zato što imam svoje mišljenje? Zato što se borim za istinu“, upitao je Dragoslav i dalje u neverici da je neko odlučio da, kako je kazao, pređe svaku granicu i izvrši ovakav napad pred porodičnom kućom.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je na licu mesta zahtevala od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića urgentnu istragu i otkrivanje počinilaca u roku od 48 sati, ali i nalogodavaca.

Foto: SSP

„Nikada se do sada ni u crnim hronikama Elemira i Zrenjanina nije dogodio ovakav napad, ali nas je on odmah podsetio na identična upozorenja paljenja automobila Olivera Ivanovića kako bi se ućutkao. Ovakvi obračuni sa neistomišljenicima, s obzirom da je puno elemenata koji ukazuju da je motiv politički, šta treba da znače? Da ćemo svi mi okupljeni ljudi koji smo došli da podržimo Dragoslava odustati? Ili da mu se niko više ne sme približiti? Da se pitaju šta je sledeće? Ko je sledeći? Pa neće biti. Nećemo stati“, poručila je Marinika Tepić.

Foto: SSP

***

BONUS VIDEO – Zapaljen autobus na Voždovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar