Foto: Amir Hamzagic/ATAImages.

Biljani Stojković, kopredsednici stranke Zajedno i profesorki Biološkog fakulteta, upućene su preko Tvitera pretnje smrću.

„Biljana zamišljam tvoju glavu nabijenu na kolac jer me to pali“, piše u pretnji.

Foto: Viber

Kako je saopštila stranka Zajedno, u svojoj prijavi policiji, Biljana Stojković je izjavila da ovo nije prvi put da preko društvenih mreža dobija pretnje, ali je ova poruka verovatno najgroznija u svojoj slikovitosti i namerama.

„Svi koji se opiru autokratskoj vladavini Aleksandra Vučića stavljeni su na otvoreno lovište za članove Srpske napredne stranke i njihove botove. Namera je, naravno, da se nateramo na odustajanje od borbe i da se ućutimo. Svako se zbog ovakvih pretnji oseća ugroženo, za sebe i svoju porodicu. To ne može, međutim, sprečiti slobodnomisleće ljude da nastave svoje delovanje sa ciljem stvaranja pristojne Srbije“, poručila je Stojković.

Stranka Zajedno očekuje od policije da postupi u skladu sa Zakonom i pronađe osobu koja je uputila ovu pretnju, a to je navedeno u prijavi policiji, piše u saopštenju.

Biljana Stojković je redovna profesorka Univerziteta u Beogradu i bila je predsednički kandidat na izborima 2022. godine, dodato je u prijavi.

BONUS VIDEO Biljana Stojković: Ljudi su izgubili osećaj za elementarnu logiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare