Nebojša Zelenović Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

"Zajedno za Srbiju najoštrije osouđuje današnji napad režima na aktiviste Lokalnog fronta iz Valjeva.  Umesto da reši veliku nacionalnu bruku u Krušiku i Jovanjici, vlast je danas hapsila čestite ljude zato što su podigli glas protiv bezakonja i nepravde. Aleksandar Obradovic je herojski upoznao ceo svet sa kriminalom u Krusiku", navodi se u saopštenju ove političke organizacije.

„Danas su naši prijatelji i partneri iz Lokalnog fronta pokazali režimu da ova hajdučija nije zaboravljena i da će, pre ili kasnije, krivci biti privedeni pravdi. Mirni ljudi, koji su iskazali svoj politički stav, fizički su napadnuti i posle toga uhapšeni. Zahtevamo da službena lica koja su fizički nasrnula na slobodoljubive ljude iz Lokalnog fronta, pa ih onda i nezakonito uhapsili , budu krivično gonjena i kažnjena“, poručuju iz Zajedno za Srbiju.

Pročitajte još...

Podsetimo, danas su aktivisti Lokalnog fronta iz Valjeva, Željko Trifunović i Adam Radosavljević, uhapšeni su dok su pokušavali da istaknu transaprent u mestu Divci, gde se očekivao dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predstavnici ove političke organizacije za Nova.rs su istakli da je reč o političkom progonu i „brutalnom hapšenju“, te da se nadaju da će na identičan način policija lišiti slobode i ljude koji su odgovorni za „propast Krušika, Valjeva i Srbije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare