Foto:N1/TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Akitvisti Lokalnog fronta iz Valjeva Željko Trifunović i Adam Radosavljević, uhapšeni su danas dok su pokušavali da istaknu transaprent u mestu Divci gde se očekivao dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predstavnici ove političke organizacije za Nova.rs ističu da je reč o političkom progonu i "brutalnom hapšenju", te da se nadaju da će na identičan način policija lišiti slobode i ljude koji su odgovorni za "propast Krušika, Valjeva i Srbije".

Pročitajte još...

Trifunović i Radosavljević su pokušali da istaknu transaprent na kojem je pisalo “Nisi dobrodošao”, na kojem sa nalazio lik ministra odbrane Nebojše Stefanovića i njegovog pokojnog oca Branka, čime su aludirali na aferu “Krušik”.

#related-news_0

Međutim, njih je u toj nameri osujetila policija, koja je, prema rečima aktiviste Lokalnog fronta Valjevo, Ljubomira Radovića, ekspresno reagovala i uhapsila njihove članove.

“Na predviđenoj trasi puta, na kojoj je trebalo da se kreće predsednik, naši aktivisti su hteli da dočekaju Vučića sa pomenutim transparentom. Međutim, u jednom trenutku su se pojavile pojačane policijske jedinice koje su pokušale da sklone naše članove sa mesta na kojem su se nalazili. Dva policijska službenika su se odlučila da primene ozbiljnu silu, oterali naše aktiviste na livadu i tamo ih strpali u džip i odvezli u PU Valjevo”, započinje priču naš sagovornik.

Radović ističe da se sve dogodilo u 10 sati ujutru, a da su kasnije dobili informaciju da Trifunović i Radović nisu samo privedeni, već i uhapšeni i da je protiv njih podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

“Njih su danas u 16 sati saslušali u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu, nakon čega je tužilac doneo odluku da se oni mogu braniti sa slobode”, kazao je Radović.

Trifunović: Brutalno sam uhapšen

Jedan od uhapšenih aktivista Lokalnog fronta Valjevo, Željko Trifunović, za naš portal kaže da on nije počinio nikakvo krivično delo, te da je na brutalan način uhapšen.

“Stavili su mi ruke na leđa i proveo sam više od osam sati u pritvoru bez ikakvog razloga. Očigledno je da se radi o političkom progonu.  Oni su meni izbili jedan telefon iz ruke, koji je odleteo u kanal, drugi uređaj su izgazili, a jedna kamera je nestala. Nadam se da će isti ti policijski službenici na isti način staviti te lisice i onim ljudima koji uništavaju Krušik, Valjevo i Srbiju”, rekao je Trifunović za Nova.rs.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare