Dr Branimir Nestorović Foto: N1

Zajedno za Srbiju u potpunosti podržava Ujedinjene protiv kovida i smatra da je prijavljivanje profesora Nestorovića Lekarskoj komori Beograda opravdan i utemeljen čin, navodi se u saopštenju.

Nestoroviću se ne osporava stručni rad kao profesora pedijatrijske pulmologije. Sporan je njegov javni nastup preko elektronskih i štampanih medija u toku pandemije koronavirusom, u kojima je svojim izjavama relativizovao postojanje bolesti, a kasnije i važnost vakcinacije, navode iz Zajedno za Srbiju.

Povezene vesti:

Navode da je zbog stečenog ugleda svojim prethodnim stručnm radom značajno je povećana odgovornost za javno izgovorenu reč, naročito u trenutku u kojem je bio deo Kriznog štaba.

Na pomeninu da u konkretnom slučaju iznošenje medicinski nedokazanih tvrdnji može dovesti u zabludu deo javnosti, od toga da li uopšte postoji virus, preko poštovanja preporučenih protivepidemijskih mera pa do odnosa prema vakcinaciji.

„Svaki lekar, pa i uvaženi profesor bi trebao da se ponaša u skladu sa važećom medicinskom doktrinom, u suprotnom je u riziku da se izloži kritici i eventualno sankcijama postojećih stručnih organizacija kao što je Lekarska komora“, zaključuju iz Zajedno za Srbiju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar