Foto: Djordje Petkovic/Informativna služba ZZS

Stranka Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma AKCIJA pozdravili su današnju odluku Ekološkog ustanka da izađe na izbore na svim nivoima navodeći da pružaju podršku da "zeleni aktivizam pretoče u politčku borbu".

„Smatramo da je ovakav čin iskrenih i dokazanih ekoloških aktivista neophodan u borbi za zdravu i čistu životnu sredinu, kao i izlazak građana iz političke apatije, jer se samo na taj način može promeniti sistem i svim građanima Srbije obezbediti normalan i pristojan život“, navodi se u saopštenju.

Zajedno za Srbiju i AKCIJA su naveli da se raduju nastavku zajedničke saradnje, jer time svi zajedno mogu da obezbede da Srbija „uhvati priključak sa ostatkom sveta u kome se uveliko događa zelena revolucija“.

„Zajedno ćemo se boriti za Srbiju u Evropi, a ne za Srbiju deponiju Evrope, za poštovanje zakona, očuvanje životne sredine i obezbeđivanje elementarnog ljudskog prava – prava na život dostojan svakog čoveka“, poručuju ove političke organizacije.

Podsetimo, Aleksandar Jovanović Ćuta naveo je danas da će Ekološki ustanak izaći na predstojeće izbore sledeće godine na svim nivoima.

Bonus video – Nebojša Zelenović na ekološkom ustanku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar