Foto: Zajedno

Policija je onemogućila najavljenu proslavu i zastrašivala građane Marinkove bare koji su hteli da sa strankom Zajedno obeleže Svetski dan Roma.

Beograd i Beograđani su danas posramljeni jer se na čelu grada nalazi čovek koji je već pokazao prezir prema našim sugrađanima Romima. Međutim tu nije kraj, jer institucije ne samo da su diskriminišuće već je danas policija i zastrašivala građane romske zajednice u Marinkovoj bari.

Foto: Zajedno

„Da bi smo napravili grad i društvo otvorenog srca, što pre moramo otvoriti sve naše institucije i uložiti dodatan napor da se poboljšaju životni uslovi i položaj Roma u Beogradu. Samo zajedno sa građanimo koji svakodnevno osećaju nepravdu i diskriminaciju možemo izgraditi solidarno društvo po meri svakog dostojanstvenog čoveka, iz koje god manjinske zajednice da dolaze“, izjavio je narodni poslanik stranke Zajedno, Đorđe Miketić.

Biljana Stojković, kopredsednica Zajedno rekla je da položaj najugroženijih članova društva jeste prava slika demokratije.

„Svi znamo stanje obespravljenosti i nebrige za romsku zajednicu. Nevidljivi su za ovu državu, neprimetni za institucije, zlostavljani i oduzetog dostojanstva. Danas im je zabranjeno i obeležavanje svog dana. Stid je ono što treba svi da osećamo, a naprednjački režim mora biti zbog ovoga kažnjen“, rekla je Stojković.

Stranka Zajedno će nastaviti da se bori za očuvanje i unapređenje ljudskih i manjinskih prava svih ljudi bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, rasnu ili bilo koju drugu pripadnost. Samo svi zajedno možemo stvarati bolje i solidarnije društvo.

***

BONUS VIDEO: Romska partija: Izjava gradonačelnika Šapića nam učinila štetu, očekujemo reakciju državnih organa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar