Stari savski most

Stranka Zajedno ocenila je da je najava predstavnika gradske vlasti Beograda da Stari savski most neće biti srušen, "pobeda građana".

Poslanik Zajedno Đorđe Miketić ocenio je da je vlast odustala od rušenja mosta, „suočena sa ogromnim buntom građana i stručnjaka koji su bili šokirani njihovom sumanutom idejom“.

„Ništa ne sme da se niti ruši, niti gradi, dok struka i građani, po utrđenim procedurama i završenim studijama i procenama ne daju svoju reč. Oni opet preko noći menjaju planove, bez ikakve konsultacije i proračuna, i to je ono protiv čega se borimo“, naveo je Miketić.

Najavio je da će Zajedno tražiti da se raspiše studija o Starom savskom mostu.

Centar za lokalnu samoupravu prethodno je od gradskog menadžera Miroslava Čučkovića zatražio da pojasni stav o Starom savskom mostu, jer iz njegove izjave, kako su naveli, nije jasno da li se „namerno zbunjuje“ javnost ili se zaista planira izmena aktuelnog projekta, koji predviđa rušenje postojećeg i izgradnju novog mosta.

Čučković je rekao da će novi most preko Save biti građen proširenjem konstrukcije sadašnjeg Starog savskog mosta, po sistemu „dva blizanca“ koji je primenjen i na Brankovom mostu.

U lokacijskim uslovima stoji da će most biti uklonjen

U lokacijskim uslovima za izgradnju novog mosta na mestu Starog savskog mosta, koje je Ministarstvo građevinarstva izdalo 12. septembra prošle godine, međutim stoji da je „predviđeno potpuno uklanjanje postojećeg mosta i njegovih stubova“, kao i da je „usvojena dispozicija mosta koji će biti izgrađen na mestu starog“.

Prema Centralnoj evidenciji objedinjenih procedura za izdavanje građevinskih dozvola, nijedno drugo rešnje u vezi sa Starim savskim mostom od tada nije izdato.

Dokument možete preuzeti na sledećem linku – Lokacijski uslovi – Novi savski most

BONUS VIDEO: Đorđe Miketić i Bojan Kovačević: Šta je rešenje za Stari savski most?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar