Slobodan Milenković Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Politička organizacija Zajedno zahteva od policije da načelniku Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodanu Milenkoviću i njegovim kolegama hitno obezbedi zaštitu, a od tužilaštva da ispita informacije da su im ugroženi životi.

Milenković i njegove kolege otkrili su jednu od najvećih plantaža marihuane u Evropi, raskrinkali kriminalni kartel uplten u ovu mrežu uzgajivača i zaštitinika i predstavljaju istinske heroje države, navodi se u saopštenju.

Umesto da institucije ispitaju njihove dokaze o aferi „Jovanjica“ i pruže svu zaštitu policajcima i njihovim porodicama, na Milenkovića i njegove kolege vodi se najstrašnija hajka i kriminalizacija preko javnih glasila vlasti, preko zvaničnih institucija, a prema informacijama koje su sakupili i predali priprema se i njihova likvidacija, što je u javnost izneo advokat Zdenko Tomanović.

Organizacija zajedno smatra da treba hitno obezbediti zaštitu hrabrim policajcima ili će za bilo kakve posledice budućeg dešavanja sva odgovornost biti na ministru policije Aleksandru Vulinu „i njegovom šefu“.

Javno tužilaštvo mora da se istrgne iz šapa vlasti i mora početi da nezavisno radi svoj posao, da ispituje sve sumnje u ovaj slučaj, ma koliko ih visoko u državu vodio trag, a ne da selektivno „deli pravdu“ i proganja one koji časno obavljaju svoje dužnosti u interesu građana i države, dodaje se.

Organizacija Zajedno i koalicija Moramo će u Skupštini Srbije zahtevati formiranje Anketnog odbora, koji će se baviti isključivo aferom „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“ koja mora biti rešena, a svi vinovnici koji su u njoj učestvovali moraju snositi odgovornost u skladu sa Ustavom i zakonima.

BONUS VIDEO: Inspektor Slobodan Milenković na razgovoru u Tužilaštvu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare