Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova navela je na svom Fejsbuk profilu da njena objava o susretu Aleksandra Vučića i Donalda Trampa nije bila dobro protumačena.

„Izvinjavam se , ali moj post je pogrešno protumačen! Jedino što je u njemu pisalo bilo je neslaganje sa arogantnim stavom ‘izuzetnih'“, dopisala je Zaharova u postu na Fejsbuku uz ranije postavljene fotografije.

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто…

Posted by Maria Zakharova on Субота, 05. септембар 2020.

Podsećamo, portparolka Ministarstva spoljnih poslova napravila je paralelu između susreta predsednika Srbije i SAD Aleksandra Vučića i Donalda Trampa u Beloj kući i kultne scene iz filma „Niske strasti“, prikazujući glumicu koja sedi prekrštenih nogu.

„Ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sedite kao na fotografiji broj dva, ko god da ste. Verujte mi“, napisala je ona na Fejsbuku.

Njen post u dva navrata oštro je prokomentarisao Marko Đurić, koji je naveo da Vučić nijednu ružnu reč protiv Rusije nije rekao, čak ni u Beloj kući.

„Zamisli taj predsednik je kod ruskog predsednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo“, napisao je Đurić na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare