Predsednica srpske stranke "Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski i Đorđe Miketić iz koalicije "Moramo" oprečnih su stavova o odlasku na konsultacije o formiranju vlade kod predsednika. Dok Đurđević Stamenkovski kaže da "izborni proces ne možete tretirati kao švedski sto i uzimati samo šta vam se dopada", Miketić kaže da "upravo jer poštuju Ustav i procedure ne idu na konsultacije".

„Mi nismo dovodili u pitanje naš sastanak sa predsednikom republike, jer smatramo da je neophodno da, ukoliko ste akter političkog života i učesnik izbornog procesa, morate da poštujete sve zakonske i ustavne procedure, ne možete da nastupate tako što ćete izborni proces tretirati kao švedski sto i uzimati samo šta vam se dopada“, kaže ona.

Činjenica je, dodaje, da je predsednik izabran odlukom građana.

Pročitajte još...

„Mi možemo sa tim da se slažemo ili ne, činjenica je da je njegova ustavna obaveza da nas pozove. Stiče se utisak da neko njemu radi dobar marketing, jer se čini da nam on čini uslugu što nas je pozvao i da je napravio presedan i izašao nam u susret, a nije, njegova ustavna obaveza je da nas pozove i razgovara sa nama. Kao što je naša obaveza da bez obzira da li ćemo učestvovati u vlasti ili ne, da tamo zastupano principe i interese koje smo kandidovali i za koje smo dobili poverenje građana na prethodnim izborima i to je motiv našeg odaziva na konsultacije“, kaže ona.

Miketić kaže da „upravo jer poštuju Ustav i procedure ne idu na konsultacije“.

„Mi nismo formirana Skupština, mi smo dobili od RIK da ćemo biti poslanici, tek treba da se konstituiše, ne postoji razlog da idemo kod Vučića. Kad se konstituiše Skupština, onda se ide nja konsultacije. Ovo je medijska farska, mi u tome ne želimo da učestvujemo, nas zanima život, a ne medijsko predstavljanje“, ističe on.

Čitava se tema podigla, kaže, ko će ići, a ko ne.

„Onog momenta kad se konstituiše parlament, kada se stvori većina, onda taj ode kod predsednika na razgovor, onda dobije mandat za sastav vlade, tako je to izgledamo kod nas do pre neku godinu. Nas zanima život, a u ovoj predstavi zaista niko ne treba da učestvuje“, kaže Miketić.

Više na N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar