Foto:Privatna arhiva

Trojica mladića koji su se našli na fotografiji na kojoj se grupa novosadskih demonstranata u subotu uveče slikala sa zastavom stranke Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, večeras su pozvani u policiju. Prema rečima njihovog zastupnika Srđana Kovačevića, mladići su pozvani uz zahtev da vrate spornu zastavu koja je navodno “ukradena” tokom subotnjih protesta.

Foto:Privatna arhiva

“Mladen Cvijetić, Srđan Đurić i Aleksandar Ćirić pozvani su da u svojstvu građana vrate zastavu sa kojom su se fotografilali nakon protesta. Stranačka zastava ne predstavlja državnu imovinu i ovde ne postoji nijedno krivično delo. Zastava jedne partije je privatna svojina i samim tim ovo je flagrantni dokaz da ministar Vulin ‘privatizuje’ policiju”, kaže Kovačević za Nova.rs, napominjući da ni ljudi u MUP nisu sigurni kako da saslušaju mladiće koje su pozvali na razgovor, s obzirom da ne znaju za šta da ih sumnjiče.

Sporna zastava završila je u subotu u rukama demonstranata nakon što je kolona prolazila Bulevarom Mihajla Pupina, gde se nalaze prostorije Vulinove stranke.

U momentu kada su demonstranti prolazili, nepoznate osobe su otvorile iznutra prozore stranačkih prostorija i počeli da mašu stranačkim zastavama. Nekolicina demonstranata je tada otela dve zastave iz ruku stranačkih aktivista, a naknadno je došlo i do incidenta u kom su kamenicama razbijeni prozori prostorija.

Pomenute zastave su jedno vreme kružile među demonstrantima, a kasnije su završile i na fotografiji na kojoj se, između ostalih, nalaze i Cvijetić, Đurić i Ćirić, koji se još uvek nalaze u policiji.

“Danas se cela novosadska policija podigla da pronađe Vulinovu zastavu. Da nije tužno, bilo bi smešno”, istakao je Kovačević.

BONUS VIDEO: Novi Sad: Razbijanje prostorija Vulinove stranke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar