Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije čuo" ni sa jednim narko dilerom. On je to rekao povodom izjave Marinike Tepić da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić bio prisluškivan od 2017. do 2019. godine zbog ekstremizma i nelegalnog oružja, a da su Vučić i njegov brat Andrej „upali“ na mere legalnog prisluškivanja.

„Vučića su prisluškivali tako što su ljude sa kojima može da se čuje stavljali na mere, dajući sudijama lažna obrazloženja, i zato nijedno od 26 prisluškivanih lica nije ni uhapšeno ni osuđeno, a ni u jednom razgovoru od 1.572 ni MUP ni tužilaštvo nisu pronašli ništa što bi bio kriminal“, naveo je VUlin u pisanoj izjavi, koju je preneo MUP.

Ministar je rekao da se mere, pa i prisluškivanja, uspostavljaju da bi neko bio uhapšen i osudjen, a ne da bi se snimali razgovori koje imaju sa predsednikom ili članovima njegove porodice.

Vulin je optužio vodju opozicione SSP Dragana Đilasa da „laže“ da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postavio i podsticao napredovanje zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP Gorana Papića.

„Vučić nije postavio Papića nigde, ali je zato Đilas lično postavio za gradskog menadžera Aleksandra Bjelića, koji je sa još osam fukcionera Đilasove vlasti opljačkao Beograd za šest miliona evra za šta je i poslat u zatvor“, naveo je Vulin, a prenosi MUP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare