Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas su svi relevantni podaci o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice dostavljeni Tužilaštvu za organizovani kriminal i da se sada očekuje da tužilaštvo kvalifikuje krivično delo, saopštio je MUP.

Vulin je u Skupštini Srbije rekao da su „Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej, otac Anđelko i sin Danilo bili su od pojedinih pripadnika MUP-a prisluškivani nezakonito, bez ikakvog sudskog naloga, bez poštovanja pravne procedure i uz iskrivljavanje i kršenje čitavog sistema“.

On je ponovio da u 1.572 prisluškivana razgovora, koji su preslušali pripadnici Sektora unutrašnje kontrole i nadležnog tužilaštva, „nema nijednog inkriminišućeg razgovora koji bi mogao da ukaže da je bilo ko od članova Vučićeve porodice, ili on sam, učinio bilo koje krivično delo“.

Vulin je naveo da „na mere (prisluškivanja) nisu stavljani neki ljudi koji su vršili krivična dela, već zato što se znalo ili se pretpostavljala njihova bliskost sa predsednikom i članovima njegove porodice“, a nije isključio mogućnost da je prisluškivanih razgovora bilo i više.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare