Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su razlozi za prisluškivanje predsednika Srebije Aleksandra Vučića bili politički, da se on nije čuo sa kriminalcima, ali da je na tužilaštvu da ispita sve činjenice.

On je u Skupštini Srbije rekao da se „afera prisluškivanje“ pogrešno u javnosti naziva aferom i da je MUP po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal sproveo istragu i „činjenice o prisluškivanju učiinio nesumnjivim“.

Vulin je naglasio da je sada sve na tužilaštvu i da ima poverenja u tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića koji vodi slučaj da će na najbolji način tumačiti činjenice.

Ministar je u Skupštini Srbije pet puta ponovio da se „ovo nikad ne sme ponoviti“ ne samo kad je reč o Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, već o bilo kom građaninu Srbije.

Vulin je rekao da će istraga pokazati koji su bili motivi prisluškivanja, a da on može da kaže da se „Aleksandar Vučić bavi politikom, nije biznismen i ne komunicira sa nekim ljudima sa kojima ne bi trebalo“ i ocenio da on može biti slušan samo iz političkih razloga.

„Ne mogu da zamislim motiv koji nije zlonameran prema Aleksandru Vučiću i prema Srbiji. MUP je uradio ono što treba, predao sve činjenice tužilaštvu i očekujemo stav tužilaštva“, rekao je Vulin.

U skupštinskoj raspravi o Sporazumu Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma, Vulin je ponovio da se zalaže za ukidanje anonimnosti na internetu.

Pozvao je poslanike da podrže sporazum sa Rusijom jer je to još jedan, kako je rekao, od načina Srbije da se nosi sa globalnim izazovima.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare