Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u skladu sa zakonom pokrenulo predistražni postupak u vezi navoda o neovlašćenom prisluškivanju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i to 15. decembra 2020 godine, stavljanjem zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

„Ovaj zahtev je dopunjen dana 14. 01. 2021 godine“, navode iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pročitajte još...

„Cilj predistražnog postupka je da se provere sve informacije i obaveštenja koja su neophodna za rasvetljavanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, a u pravcu otkrivanja učinilaca i krivičnih dela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal. Predistražni postupak je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal detalje ovog postupka neće iznositi u javnost“, navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje:

„O rezultatima predistražnog postupka po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal, će obavestiti javnost“, navode dalje.

Podsetimo, tema prisluškivanja predsednika Srbije već nekoliko nedelja je aktuelna u medijima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da „nema sumnje da je i deo stranog faktora upleten“ u njegovo prisluškivanje, dodajući da ne krivi strance, „kada su pre svega zamešali naši“.

Pročitajte još...

Inače, afera prisluškivanje predsednika već nedeljama je u fokusu pažnje javnosti. Poslednja informacija koja se pojavila jeste da je bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović saslušana povodom saznanja o prisluškivanju Vučića.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare