Aleksadnar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da u Hrvatskoj ima "više nego dovoljno ustaša" na mestima gde se donose odluke.

Odgovarajući na izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da „u Hrvatskoj ima veoma malo ustaša“, Vulin je rekao da „ustaša u Hrvatskoj ima više nego dovoljno da se ulice Mileta Budaka ne ukidaju, da se kosti ubijene srpske dece na Petrovoj gori preoravaju i da se objavljuju knjige koje tvrde da su Srbi počinili genocid nad Hrvatima u Drugom svetskom ratu“, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„I ne samo što ustaša u Hrvatskoj ima, već ih ima i više nego dovoljno na mestima gde se donose odluke, pa se tako odluči da se dokazanom, presuđenom ratnom zločincu (Branimiru) Glavašu vrate činovi i odlikovanja, da je (hrvatska vojno-policijska operacija) ‘Oluja’ legitimna akcija, i da se ubicama srpske dece na Petrovačkoj cesti ne sudi“, naveo je Vulin.

Milanović je ranije danas kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog njegovog odnosa prema aktuelnoj vlasti Hrvatske i pozvao ga da „ne pravi probleme gde ih ne bi trebalo biti“.

„I još (Vučić) govori da je hrvatska vlast ustaška. Pa baš nije. Ustaša ima veoma malo u Hrvatskoj, četnika u Srbiji koliko hoćeš“, naveo je Milanović.

Predsednik Hrvatske je pozvao Vučića da doprinese korektnom odnosu dve zemlje i dodao da će ga, ako bude potrebno, lično odvesti u spomen-područje Jasenovac, nakon što je Vlada Hrvatske nedavno zabranila predsedniku Srbije da privatno poseti mesto tog nekadašnjeg logora smrti.

Vulin je odgovorio Milanoviću da „niko ne treba da vodi Aleksandra Vučića za ruku u Jasenovac“, i dodao da bi bilo dovoljno „da se unuku jasenovačke žrtve (Vučiću) dopusti da ode sam, bez pratnje i pompe“.

BONUS VIDEO Lukač: Vulin je Vučićev ministar za zlosusedske odnose u regionu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar