Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/DS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da nabavka PVO sistema Pancir predstavlja poruku "prijateljima i neprijateljima" da je "suviše skupo" silom razgovarati sa Srbijom. 

Komentarišući isporuku tog ruskog sistema Srbiji, Vulin je kazao da je reč o potpuno defanzivnom naoružanju koje ne može da ugrozi bilo koga van granica Srbije.
„Pancir je ozbiljno PVO sredstvo i nabavka tog sistema predstavlja poruku i prijateljima i neprijateljima. Suština naše vojske je odvraćanje. Za najgore se spremate u miru a ne kada dodje do toga“, rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je najavio da će povodom Dana Vojske Srbije, koji se obeležava 23. aprila, biti prikazano „sve novo što imamo i što ćemo imati u naoružanju“.

Komentarišući svoj odgovor na autorski tekst bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca koji nije objavljen ni u jednom mediju, ministar je kazao da je u pitanju „glupa greška“ koju je napravila njegova savetnica za medije.

„Izvinjavam se i Kuriru i Nedeljniku, izvinjavam se svima koji su na bilo koji način time povređeni, ali zanimljivo je da to radi Nedeljnik koji je objavio lažni intervju sa Trampom. Ovde ne važi pretpostavka nevinosti, ovde moraš da dokažeš da nisi kriv“, kazao je Vulin.