Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je filmsku ekipu koja u okolini Valjeva snima film „Oluja" i istakao da "nikada više niko neće umesto Srba pisati njihovu istoriju".

„Zaslužili smo i izborili se za pravo da mi pišemo svoju istoriju i ispričamo je. Niko više nikada neće trovati našu decu lažima o srpskom narodu. Izborili smo se za istinu i pravo da o njoj govorimo“, poručio je ministar Vulin, a saopštio MUP.

Vulin je istakao da smo dočekali „Oluju“, zato što smo, kako to tvrdi ministar policije, ćutali o Jasenovcu i da smo zato što „svojoj deci nismo dozvolili da znaju istinu o tragediji srpskog naroda dočekali da nam drugi pišu istoriju, da nam se podsmevaju, da nas teraju da priznamo lažne genocide, da nas primoravaju da se pravimo kao da je ‘Oluja’ ‘humanitarna’ akcija.“

„Velika je stvar što ova generacija srpskih umetnika i državnika ne dozvoljava da se istina o tragediji i stradanju srpskog naroda ne zaboravi i što ćemo na velikom platnu videti istinitu priču o „Oluji“, rekao je ministar Vulin.

Kako je naglasio srpski narod je zaslužio da sam piše svoju istoriju i da ne dozvoli da je drugi prave za nas.

Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

„Kada drugi istoriju prave za nas i kada drugi odlučuju o nama onda se o nama govore laži i predstavljaju kao istina, onda nas primoravaju da priznamo tuđe genocide, tuđe zločine prihvatimo kao svoje“, ocenio je ministar Vulin i dodao:

„Ovo će videti ceo svet, a na srpskoj državi je da pomogne ovim mladim ljudima da na najbolji mogući način prikažemo našu istinu.“

Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Vladan Anđelković, producent filma „Oluja“, ukazao je da je uspešno završeno 60 snimajućih dana, po najvišim produkcijskim standardima. Kako je objasnio, film se ne bavi političkim kontekstom „Oluje“ već tragedijom srpskog naroda koja je ispričana kroz, kako navodi, vizuru običnih ljudi koji su proterani iz Hrvatske.

„Fokus nam je na priči o srpskoj porodici, u kojoj je glava kuće, koga igra Jovo Maksić, otišao u diverzante, a kroz film pratimo njegovu priču i priču članova njegove porodice koji su izbeglice u koloni“, rekao je Anđelković.

Bonus video – Vulin prodaja SPS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)