Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:FoNet/Božana Pavlica

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da će "nadležni organi doći i razgovarati" sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i provoptuženim u slučaju poljoprivrednog dobra Jovanjica na kojem je uzgajana marihuana Predragom Kuluvijom, zbog Koluvijinih navoda da mu je nuđena sloboda ako "lažno optuži" brata predsednika Srbije Andreja Vučića.

„Nema zaštićenih kod (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, nije ni Stefanović. Videćemo šta je istina, da ne sudimo na osnovu novina, sačekajmo“, rekao je Vulin za TV Pink, povodom navoda Koluvije koje je objavio tabloid Objektiv da mu je iz kabineta ministra Stefanovića nuđena sloboda ako u postupku koji se protiv njega vodi za „Jovanjicu“ lažno optuži Andreja Vučića.

Predrag Koluvija uhapšen je krajem 2019. i sudi mu se pod optužbom za proizvodnju ogromne količine marihuane. Pre nekoliko dana pušten je iz pritvora, a intervju koji je objavio Objektiv, dao je svom advokatu u postupku Vladimiru Đukanoviću, poslaniku Srpske napredne stranke i predsedniku Odbora Skupštine Srbije za pravosuđe.

„Oni su bili sigurni da ću pristati na njihovu ponudu. Da okrivim Andreja Vučića da radim za njega, a za Zvonka Veselinovića rasad. Rekli su mi da treba da kažem da je njegova proizvodnja u Vrbasu“, navedeno je u Koluvijinom u intervjuu, povodom navoda iz optužnice iz perioda dok je Stefanović bio ministar policije.

Vulin je rekao da je Vladimir Đukanović, kojem je Koluvija dao intervju, „veoma ozbiljan čovek“.

Govoreći o zajedničkoj slici sa Vladimir Kovačevićem Kovačom (32), nekadašnjim vodjom navijača FK Rad koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je podstrekivao da se u zapali jedan automobil, Vulin je rekao da mu je Kovačević „prišao“ na koncertu „Riblje čorbe“ i da je tako slika nastala.

„Kako sad oni mediji koji su me ‘pljuvali’ da mi je prijatelj ne napišu da sam ga uhapsio. Kakvi smo mi to prijatelji kad nisam sprečio da uhapse tu bitangu, a znao sam sa svaki sekund akcije“, rekao je Vulin.

On je naveo da je dobro da mu prilaze ljudi da se slikaju, jer ako to prestanu to znači da je „završio političku karijeru“.

Bonus video: Jovanjica – napoznatija plantaža u Srbiji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)