Razlozi da Vulin više ne bude ministar
Foto: printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je, reagujući na izjavu ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da ne razume šta je Vulin radio u Moskvi i da je to prilično zbunjujuće, da ne zna šta je Hil hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra u Vladi Srbije, koja mu je domaćin, navodi se u saopštenju MUP.

„Znam da ambasador Srbije u SAD nikada ne bi komentarisao postupke ministra iz Vašingtona. Kada je već podelio sa nama šta misli o ministrima Srbije mogao bi da kaže i koje su to odluke na koje nas tera Rusija, a nisu u našem interesu“, kaže Vulin.

Pita se da li je u našem interesu da priznamo Kosovo ili da srušimo Dejtonski sporazum ili da uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez gasa.

„Rusija nas ne tera ni na šta, ali zato ambasador Hil misli da nas može naterati na bilo šta kao da smo Komanči u rezervatu. Možda ambasador uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje, e to nećete uspeti, pa znali ili ne znali šta činite“, rekao je sprski ministar, stoji dalje u saopštenju.

Dodaje da ne zna šta ambasador Hil misli da postigne ubeđujući nas da priznamo Kosovo, ali misli da ni on ne zna šta misli da postigne.

„Pre nego sledeći put kaže da je bombardovanje Srbije sprečilo katastrofu, neka klekne pred grob Milice Rakić i neka njenim roditeljima objasni koliko je njena smrt doprinela sprečavanju humanitarne katastrofe više ili manje od laži o masovnim streljanjima Šiptara na stadionu FK „Priština“ ili laži o masakru u Račku“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

BONUS VIDEO: Razlozi zbog kojih Vulin ne može više da bude ministar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar